Do konkursu „Opolska Marka 2023” ogłoszonego przez Zarząd Województwa Opolskiego wpłynęło łącznie 60 zgłoszeń. Najwięcej, bo aż 21 zgłoszeń, wpłynęło w kategorii „Usługa roku”, następnie 17 w kategorii „Pracodawca roku”, 13 w kategorii „Produkt roku” oraz 9 w kategorii „Produkt spożywczy roku”.

Opolska Marka 2023 – laureaci tegorocznej edycji konkursu

Celem głównym Konkursu  jest wyłonienie najlepszych produktów, produktów spożywczych, usług oraz pracodawców w województwie opolskim oraz szerokie promowanie opolskich przedsiębiorców, organizacji pozarządowych i innych podmiotów na rynku lokalnym, regionalnym, krajowym i zagranicznym. Celami Konkursu są również:

  1. rozpowszechnianie informacji o potencjale produkcyjnym oraz usługowym przedsiębiorców województwa opolskiego,
  2. promocja konkurencyjnych w regionie opolskim produktów i usług,
  3. popularyzowanie wiedzy na temat jakości, nowoczesnych, zgodnych z normami ekologicznymi technologii produkcji i efektywnych metod zarządzania,
  4. promocja produktów i usług wyróżniających się na tle innych w regionie opolskim, w szczególności produktów promujących żywność wysokiej jakości oraz dziedzictwo kulinarne regionu.

W lipcu br. odbyły się posiedzenia jury konkursu „Opolska Marka”, w skład którego weszli przedstawiciele: Sejmiku Województwa Opolskiego, Urzędu Marszałkowskiego Województwa Opolskiego, Opolskiego Centrum Rozwoju Gospodarki, Wojewódzkiego Urzędu Pracy, Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej, Izby Rzemieślniczej, Okręgowej Inspekcji Pracy, Opolskiej Izby Gospodarczej oraz Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.

Spośród wszystkich zgłoszeń jury wyłoniło 12 laureatów oraz 13 wyróżnionych.

Wręczenie nagród nastąpi podczas uroczystej gali zaplanowanej na czwarty kwartał br. (w związku z sytuacją powodziową dokładna data będzie podana w terminie późniejszym).

Poniżej prezentujemy listę laureatów oraz wyróżnionych w poszczególnych kategoriach. Wszystkim serdecznie gratulujemy!

Lista laureatów oraz wyróżnionych opolska marka 2023

Udostępnij wpis: